Trysil

Trysil is het grootste alpinecentrum van Noorwegen. Het ligt 210 km ten noordoosten van Oslo, dicht bij de Zweedse grens. Er zijn meer dan 65 verschillende afdalingen met een totale lengte van meer dan 70 km. De langste afdaling is 5400 meter. Naast de vele ski-mogelijkheden is er ook een uitgebreid snowboardpark. Voor langlaufers is er een loipenet van ruim 100 km gespoorde loipes door bebost en open terrein.

De meeste accommodaties in Trysil liggen direct naast de piste of skiliften en zijn “ski in – ski out”. De accommodaties die niet direct naast de piste of bij de skiliften liggen, hebben bijna allemaal aansluiting op “transport skitracks”. Hiermee glijdt u comfortabel naar de piste. Ook rijdt er door het hele Trysil skicentrum een gratis shuttlebus. Chalets, hutten en appartementen vindt u in Trysil in alle soorten en maten. Van 2 tot 24 personen, van redelijk eenvoudig tot super de luxe.

Trysil en kinderen

Trysil denkt zeker aan de kleintjes! Met kinderparken in Trysil Turistsenter, Trysil Høyfjellssenter and Skihytta zit u altijd bij een kinderpark in de buurt. Uw kinderen zullen een fantastische vakantie ervaren met alle bijzondere figuren en animatie rondom de kindvriendelijke pistes. Uiteraard zijn er toiletten, speciale hutjes om op te warmen als het koud is en diverse plekken om gezellig even te gaan zitten of te barbequen.

Spelenderwijs leren uw kinderen skiën bij een van de twee skischolen van het resort. Daarnaast heeft Trysil een kinderdagverblijf en is er dagopvang (kinderen vanaf 6 maanden oud) van 10:45 tot 15:00. Zo kunnen ouders ook samen even lekker onbezorgd een ski-tochtje maken.

 

Direct reserveren    Accommodatie informatie

 

 

Facts Trysil

Hoogte: 351-1132 m
Pistes: 75 km, 67 pistes, waarvan 6 verlicht
Groen: 21 Blauw: 17 Rood: 18 Zwart: 11
Liften: 6 stoeltjes, 17 sleep, 8 kinderliften
Loipes: 100 km, waarvan 3 km verlicht
Voorzieningen: winkels, supermarkten, eetgelegenheden (23), bars/pubs (13), après-ski
Activiteiten: o.a. huskysafaries, paardensledetochten, avondskiën & vroege ochtendskiën
Bereikbaarheid: 2,5 uur vanaf Oslo

Pistekaart Trysil

 

Loipekaart Trysil

skisporet.no/hedmark/trysil

Het Trysil gebied

Het alpinecentrum van Trysil is in grote lijnen te verdelen in 5 verschillende gebieden:
Trysil centrum: het oude, oorspronkelijke dorp beneden in het dal met 2 hotels, winkels en uitgaansmogelijkheden.
Trysil Turistsenter: op 1,5 km van Trysil dorp, gelegen onder aan de pistes, vlakbij de liften, skiverhuur, winkels, bars, restaurants en ontvangstcentrum.
Trysil Høyfjellssenter: gelegen rond het hoogste deel van de alpinepistes met liften, skiverhuur, supermarkt, restaurants, cafetaria’s.
Fageråsen: een uitgebreid huttengebied, gelegen aan de rechterzijde langs de alpinepistes van bijna helemaal bovenaan tot halverwege de berg.
Trysil Hytteområde: een groot, gevarieerd huttengebied beneden en aan linkerzijde langs de skihellingen, op een afstand van 1-3 km van Trysil Turistsenter.

Meer informatie

Skipas (5 dagen) Skiles (4 dagen x 90 min) Skihuur (5 dagen) Snowboardhuur (5 dagen) Langlauf huur (5 dagen)
Volw: ± € 197 ± € 137 ± € 89 (v.a.) ± € 100 ± € 53 (v.a.)
Kind: ± € 156 ± € 137 ± € 73 ± € 73  ± € 44
0 t/m 6 jaar: Gratis (helm verplicht) ± € 137 ± € 38 ± € 38  ± € 44