Sjusjøen

De langlaufgebieden van Noorwegen behoren tot de mooiste en grootste van Europa. Het langlaufgebied van Sjusjøen en Nordseter is onlangs door een onafhankelijke jury uitverkozen tot beste van de top 10 in Noorwegen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar totaal aantal kilometers, maar ook naar het landschap, kwaliteit van onderhoud van de sporen en de accommodaties.

Sjusjøen ligt in het hart van een uitgestrekt langlaufgebied. De directe omgeving is licht glooiend en ook heel geschikt voor beginners. U kunt prachtige tochten maken in de wijde omgeving via goed gemarkeerde loipes van in totaal 350 km. Ook kunt u diverse mooie afdalingen maken naar Lillehammer, afstand 18-25 km.

Er rijdt een lokale bus ( 5x per dag ) tussen Lillehammer en Sjusjøen. In Sjusjøen zelf vindt u een supermarkt, enkele cafetaria’s, een sportzaak met skihuur en een skischool. Op 5 km afstand van Sjusjøen ligt het nieuwe alpine-skigebied Natrudstilen. Er zijn een stoeltjeslift (1400 m) en drie sleepliften (300 m + 150 m). De twee grootste afdalingspistes zijn 2100 m en 1300 m lang. Hoogteverschil 250 m. Verder zijn er nog 6 kleinere pistes voor kinderen en beginners.

Vanuit Sjusjøen gaat er een pendelbus naar Natrudstilen ( ± 10 min.).  Al met al een leuk kleinschalig en compact alpinecentrum. Sjusjøen ligt op zo’n 20 km van Lillehammer, mooi gelegen aan het gelijknamige meer. Het is de ideale plek voor een heerlijke wintervakantie.

Direct reserveren   Accommodatie informatie

 

Facts Sjusjøen

  • Een langlaufparadijs; 350 km loipe
  • Ideaal voor beginners en gevorderden
  • Klein alpinecentrum op 5 km van Sjusjøen
  • Dichtbij het gezellige stadje Lillehammer

Loipekaart Sjusjøen

Wilt u weten wanneer de loipes voor het laatst zijn gespoord? Volg de machine op de volgende website: skisporet.no/hedmark/sjusjoen

Skigebied info

U kunt ter plaatse een langlaufuitrusting huren. Van tevoren reserveren is niet nodig.