Nordseter

De langlaufgebieden van Noorwegen behoren tot de mooiste en grootste van Europa. Het langlaufgebied van Sjusjøen en Nordseter is onlangs door een onafhankelijke jury uitverkozen tot beste van de top 10 in Noorwegen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar totaal aantal kilometers, maar ook naar het landschap, kwaliteit van onderhoud van de sporen en de accommodaties.

Het dorpje Nordseter ligt op 14 km van Lillehammer, op een hoogte van 850 m. Via een sneeuwvrij gehouden weg is het per bus of auto goed te bereiken.

Direct vanuit Nordseter heeft u toegang tot een geweldig langlaufgebied met zo’n 350 km loipes, vlak en glooiend met meren en bossen. Een afwisselend terrein met prachtige vergezichten. Dit is het ideale uitgangspunt voor korte en lange tochten voor beginners en gevorderden. Ook zijn er diverse mooie afdalingen naar Lillehammer te maken.
Het Olympische alpinecentrum Hafjell, 14 km noordelijk van Lillehammer, is met de auto goed te bereiken. Het alpinecentrum van Sjusjøen (Natrudstilen) ligt op 14 km.

4 x per dag gaat er een bus van en naar Lillehammer.
Nordseter zelf is betrekkelijk klein met enkele hotels en hutten rondom, een levensmiddelenwinkeltje en een goede skischool met sportzaak en skihuur.

Direct reserveren   Accommodatie informatie

 

 

Facts Nordseter

  • Geliefd winterdorpje met alle voorzieningen
  • Langlaufparadijs met 350 km loipe
  • Ideaal voor beginners en gevorderden
  • Dichtbij het gezellige stadje Lillehammer
  • Alpine kinderliftje naast de deur

Loipekaart Nordseter

Wilt u weten wanneer de loipes voor het laatst zijn gespoord? Volg de machine op de volgende website: www.skisporet.no/oppland/nordseter

Meer informatie

U kunt ter plaatse een langlaufuitrusting huren. Van tevoren reserveren is niet nodig.