Måsåplassen

Måsåplassen is een vriendelijk, klein vakantiecentrum. Het bestaat uit een klein hotel, enkele appartementen, 12 vrijstaande hutten, een winkeltje en skiverhuur.

Het is gelegen op 900 m hoogte in Ringebufjell, een schitterend natuurgebied, dat zich uitstrekt van Ringebu, 50 km noordelijk van Lillehammer, tot aan de uitlopers van de bergen van de Rondane. Deze hele streek is heerlijk rustig, vriendelijk en nog puur Noors. Het terrein is vlak en glooiend en voor alle categorieën langlaufers goed te doen.

Naast de 100 km gespoorde loipes, kunt u hier ook buiten de sporen langlaufen, uw eigen spoor trekkend, een fantastisch avontuur. Op het naastgelegen bergmeertje wordt bij goed weer een schaatsbaantje open gehouden. Aan de overkant van het dal, beneden bij Ringebu, ligt het Olympische alpine-centrum Kvitfjell. Vervoer per servicebusje van Måsåplassen of eigen auto.

Hondensledetochten

Vanaf komend winterseizoen worden er speciaal vanuit Måsåplassen hondensledetochten georganiseerd. Dit zijn halve dag trips (3 uur durende tocht) waarbij je zelf je eigen hondenslede mag besturen. Een unieke ervaring en een echt aanrader! Prijzen voor deze speciale tocht: NOK 700 p.p. (met 2 personen op een slede). Er zijn ook mogelijkheden om kortere tripjes met de honden te maken (volwassenen NOK 200, kinderen NOK 100).

Direct reserveren   Accommodatie informatie

 

Facts Måsåplassen

  • Vriendelijk, kleinschalig langlauf gebied
  • Heel rustig en idyllisch gelegen
  • Goed startpunt voor huttentrektochten
  • Alpinecentrum Kvitfjell op 12 km

Loipekaart Måsåplassen

Wilt u weten wanneer de loipes voor het laatst zijn gespoord? Volg de machine op de volgende website: www.skisporet.no

Meer informatie

U kunt ter plaatse een langlaufuitrusting huren. Van tevoren reserveren is niet nodig.