Lillehammer

Lillehammer is al van oudsher een geliefd oord voor de sportieve wintersporter, met name vanwege zijn mooie en centrale ligging. Het heeft als streekcentrum met 25.000 inwoners voldoende vertier te bieden zonder mondain of echt toeristisch te zijn. Lillehammer zelf is een aardig stadje met sfeervolle houten huizen en een gezellige winkelstraat. De natuur rond Lillehammer is nog van een ongerepte schoonheid, heuvelachtig met uitgestrekte bossen en meren.

Goede busverbindingen naar de alpinepistes van Hafjell (14 km) en de langlaufgebieden rond Nordseter (14 km) en Sjusjøen (20 km)

Direct reserveren   Accommodatie informatie

 

Facts Lillehammer

  • Vriendelijk stadje met veel cultuur en historie
  • Leuke winkels, gezellige restaurants
  • Alpinepistes Hafjell op 14 km ( met bus of auto)
  • Langlaufgebied Nordseter met bus heen, op ski’s terug
  • Korte verbinding vanaf vliegveld Oslo

Loipekaart Lillehammer

Wilt u weten wanneer de loipes voor het laatst zijn gespoord? Volg de machine op de volgende website: skisporet.no/oppland/lillehammer

Skigebied info

Rond en boven Lillehammer ligt het uitgebreide langlaufgebied met meer dan 350 km gespoorde loipes. Vanuit Lillehammer gaat er een bus naar Nordseter en Sjusjøen. Hier kan men letterlijk alle kanten op skiën over uitgestrekte glooiende sneeuwvlaktes, bevroren meren en door bossen. Men kan ook helemaal naar Lillehammer afdalen, hoogteverschil 700 meter over 15 km. In Lillehammer zelf is een verlichte langlaufloipe van 5 km.

U kunt ter plaatse een langlaufuitrusting huren. Van tevoren reserveren is niet nodig.