Høvringen

RONDANE
Dit uitgestrekte berggebied ligt op ± 100 km ten noorden van Lillehammer.
Het is een heel oud gebergte met afgeronde toppen en brede dalen. Juist door deze afgevlakte bergen en hellingen, is dit prachtige gebied gemakkelijk en heel toegankelijk voor de langlaufer. Absolute rust en pure ongereptheid worden er gewaarborgd doordat dit gebied al sinds 1970 een Nationaal Park is. Hier maakt u door de hoge ligging en de zuivere lucht een goede kans om het noorderlicht in zijn volle glorie te zien.

Gezien de mooie ligging, het gevarieerde terrein, de weldadige rust en de enthousiaste reacties van onze gasten, kunnen wij deze relatief onbekende bestemming ten zeerste aanbevelen.

HØVRINGEN
Op 120 km ten noorden van Lillehammer, aan de rand van de Rondane, op een hoogte van 950 meter, ligt Høvringen, een klein dorpje temidden van een uitgestrekt langlaufgebied met in totaal 150 km loipes. Vanuit Høvringen kan men heerlijk langlaufen over het grote bergplateau of meer beschut aan de rand door de berkenbossen. Voor de liefhebbers zijn het vooral de prachtige tochten langs de ooit door gletsjers afgeronde bergen van de Rondane, die het langlaufen hier tot een bijzondere ervaring maken.

Het plaatsje Høvringen heeft een kleine supermarkt met ernaast een eenvoudige, knusse gelegenheid om iets te drinken.
Ook is er een goede sportwinkel voor het huren of kopen van langlaufmateriaal of sneeuwwandelschoenen.

Direct reserveren   Accommodatie informatie

 

Facts Høvringen

  • Schitterend langlaufgebied in winters berglandschap
  • Gemakkelijke routes voor alle niveaus
  • Afwisselend gebied met bergen en hoogvlaktes
  • Gezellige, kleinschalige pensions en hytter

Loipekaart Høvringen

Wilt u weten wanneer de loipes voor het laatst zijn gespoord? Volg de machine op de volgende website: www.skisporet.no/oppland/hovringen

Skigebied info

U kunt ter plaatse een langlaufuitrusting huren. Van tevoren reserveren is niet nodig.