Hindsaeter

Hindsaeter was 100 jaar geleden een geliefde plaats voor kunstenaars en artiesten. Zij kwamen hier naar toe om zich te laten inspireren door het mooie gevarieerde, onberoerde berglandschap. De tijden zijn inmiddels veranderd, echter niet het prachtige landschap.

Nu zijn het avontuurlijke langlaufers en andere wintersporters die hier gezonde inspanning en rust zoeken. Hindsaeter zelf ligt in het brede Sjodalen, op een hoogte van 900 meter, aan de rand van Jotunheimen Nationaal park.

Het landschap is afwisselend met witte open vlaktes, bebost terrein, glooiende hoogvlaktes en ook steilere hellingen naar hoger berggebied. Overal prachtige uitzichten op een maagdelijk imposant winterlandschap.

Er zijn ongeveer 130 km gespoorde en gemarkeerde loipes. Daarnaast kan de geoefende langlaufer ook zijn eigen spoor trekken in het omliggende berggebied. Het gebied leent zich ook uitstekend voor het maken van tochten op sneeuwschoenen.

Direct reserveren   Accommodatie informatie

 

Facts Hindsaeter

  • Een langlaufparadijs in ongerepte natuur
  • Vriendelijk en sfeervol hotel
  • Jotunheimen berggebied in nabijheid

Loipekaart Hindsaeter

Meer informatie

U kunt ter plaatse een langlaufuitrusting huren. Van tevoren reserveren is niet nodig.

Wilt u weten wanneer de loipes voor het laatst zijn gespoord? Volg de machine op de volgende website: www.skisporet.no/oppland/lemonsjoen