Espedalen

Espedalen zelf is een langgerekte vallei. In het midden ligt een lang smal meer, dat ‘s winters bedekt is met een dikke laag ijs en sneeuw. Op dit meer worden skisporen getrokken en is het gemakkelijk langlaufen. Spannender en uitdagender is het om de routes te nemen die gaan door de omliggende beboste heuvels, over hoogvlaktes en de bergen in de naaste omgeving. Vanaf hier heeft men prachtige uitzichten op de bergtoppen van de Jotunheimen en Rondane (twee nationale natuurparken).

Het Espedalen gebied zelf heeft zo’n 180 km gespoorde loipes, van 860 m tot 1350 m hoogte. Ervaren langlaufers kunnen met mooi weer zelfs nog hoger tot helemaal aan de top van de berg Ruten op 1517 meter hoogte. Samen met het aansluitende langlaufgebied van Fefor en Gålå zijn er in totaal meer dan 400 km loipes. Een zeer uitgestrekt en gevarieerd langlaufgebied dus, waar zeker de iets geoefende langlaufer met volle teugen zal genieten. Door zijn gevarieerde, afwisselende terrein is dit hele gebied ook ideaal voor tochten op sneeuwschoenen.

Vlak naast het Hotel Dalseter is een kleine alpine-skipiste aangelegd. Deze is 750 meter lang en heeft een hoogteverschil van 140 meter. Door zijn mooie en beschutte ligging een ideale plek voor beginners en kinderen.

Direct reserveren   Accommodatie informatie

 

 

Facts Espedalen

  • Zeer afwisselend langlaufgebied
  • Gezellige, verwarmde hutten voor overdag
  • Alpinehelling voor kinderen
  • Heel geschikt voor sneeuwwandelen

Loipekaart Espedalen

Dalseter Høyfjellshotell en Ruten Fjellstue verzorgen de loipes ten Noorden van Espedalen tijdens het winterseizoen. De loipes worden door de machine geprepareerd. Een sneeuwscooter prepareert af en toe de loipes hoog op de berg gelegen.

Overzicht van de loipes in Espedalen: www.skisporet.no
U kunt op deze website ook zien wanneer deze loipes voor het laatst gespoord zijn.

Skigebied informatie

U kunt ter plaatse een langlaufuitrusting huren. Van tevoren reserveren is niet nodig.