Top 3 Skivakantie

Noorwegen heeft afwisselende skigebieden. Zowel voor de gevorderde skiër die veel uitdaging zoekt, als de beginner: er is voor ieder wat wils. Wilt u graag met ons overleggen welk gebied het best bij u past? Vraag ons vrijblijvend om advies. Wij zijn zelf overal geweest en informeren u graag. Om u alvast op weg te helpen hierbij onze Top 3 voor ski-bestemmingen in Noorwegen:

1. Trysil
2. Hemsedal
3. Hafjell

 

LOGO-SCANDIC-BOOKING-WINTERSPORT-EN-LANGLAUFEN-IN-NOORWEGEN

 

Trysil

 

Trysil, vlakbij de grens met Zweden gelegen, is misschien wel het populairste skigebied van Noorwegen. Niet in de minste plaats omdat dit gebied erg gevarieerd is met maar liefst ruim 70 km aan piste, 67 afdalingen, funparken voor alle levels en 3 parken/adventurelands speciaal voor de allerkleinsten. Avond skiën behoort ook tot de mogelijkheden.

Deze moderne skibestemming bestaat uit 4 verschillende ski-gebieden, alle met hun eigen karakteristieken: van de zwarte pistes in Høgegga tot de rode, blauwe en groene pistes in Skihytta, Trysil Turistsenter and Trysil Høyfjellssenter. Er zijn grote pistes/gebieden speciaal voor kinderen aan beide kanten van de berg en speciale funparken voor diegene die nog meer uitdaging zoeken. Kortom een ideale bestemmingen voor de hele familie!

Meer informatie

Hemsedal

 

Hemsedal is een zeer geliefd skigebied dat tussen hoge bergen ligt. Deze bestemming wordt niet voor niets de ‘Scandinavische alpen’ genoemd en dat is begrijpelijk wanneer je op de piste staat en je omringd bent door indrukwekkende bergen en prachtige panorama’s vanaf de bergtoppen van dit skigebied. Deze mooie ski-bestemming heeft 43 km aan piste en 55 afdalingen.

In het weekend komen veel inwoners uit Oslo een weekend skiën en is er ook wat meer reuring op het gebied van ‘after ski’ dan doordeweeks. Erg bijzonder is het avondskiën op de rustige brede verlichte pistes: rust en stilte om je heen en een adembenemend zicht op de bergen met hier en daar wat lichtjes.

Meer informatie

Hafjell

 

Hafjell, een gezellig, compact skigebied gelegen in het binnenland van Noorwegen vlakbij het charmante plaatsje Lillehammer. Deze bestemming heeft ruim 40 km aan pistes maar in combinatie met het verderop gelegen plaatsje Kvitfjell verdubbelt het gebied. Kvitfjell heeft 26 pistes en is speciaal aangelegd voor de winterspelen in 1994, net als Hafjell met 31 pistes en 3 funparken.

De skipas van Hafjell is ook in Kvitfjell geldig (ongeveer een half uur reistijd). Hafjell is familievriendelijk (2 skigedeelten speciaal voor kinderen) en tevens is hier avondskiën mogelijk met een prachtig vergezicht over het dal. Deze op twee na grootste skibestemming in Noorwegen is zeker een aanrader!

Meer informatie