Top 3 Langlaufen

We hebben voor u een Top 3 selectie gemaakt voor langlaufbestemmingen in Noorwegen, op basis van onze eigen ervaringen en middels ervaringen van onze klanten. Onderstaand vindt u onze favoriete langlaufbestemmingen o.b.v. prijs-kwaliteit verhouding, de loipes en de sfeer op deze bestemmingen.

1. Nordseter
2. Kamben
3. Måsåplassen

 

 

LOGO-SCANDIC-BOOKING-WINTERSPORT-EN-LANGLAUFEN-IN-NOORWEGEN

Nordseter

 

Nordseter is ideaal gelegen, vlakbij Lillehammer op 850 meter hoogte en beschikt, samen met Sjusjøen en Lillehammer, over 350 km aan loipes. Deze bestemming is perfect voor beginners en gevorderden en voor zowel korte als lange tochten. Nordseter zelf is betrekkelijk klein met twee hotels en hutten rondom, een levensmiddelenwinkeltje en een goede skischool met sportzaak en skihuur.

U vindt hier rust, directe toegang tot een geweldig langlaufgebied tegen vriendelijke prijzen. U verblijft in een van de keurige hotelkamers van Nordseter Fjellstue, in een van de comfortabele appartementen met sauna of een echte Noorse hytte.

Meer informatie

Kamben

 

Golsfjell, waarin Kamben is gelegen, is een prachtig berggebied, bestaande uit hoogvlaktes en afgeronde bergtoppen. Hierdoor is de hele streek goed begaanbaar voor langlaufers. Het is een mooi en open landschap met prachtige vergezichten, in het westen naar de Hallingskarvet en richting noordoost de bergen van Jotunheimen.

Met 150 km aan geprepareerde loipes door hoog en open terrein maar ook door meer beschut en bebost gebied, is dit een geliefde bestemming. Niet in de laatste plaats door de gastvrije eigenaren van het Kamben Høyfjellshotel.

Meer informatie

Måsåplassen

 

Måsåplassen is een vriendelijk, klein vakantiecentrum. Zeer idyllisch gelegen in een schitterend natuurgebied, dat zich uitstrekt van Ringebu, 50 km noordelijk van Lillehammer, tot aan de uitlopers van de bergen van de Rondane. Deze hele streek is heerlijk rustig, vriendelijk en nog puur Noors.

Het terrein is vlak en glooiend en voor alle categorieën langlaufers goed te doen. Naast de 100 km gespoorde loipes, kunt u hier ook buiten de sporen langlaufen, uw eigen spoor trekkend, een fantastisch avontuur.

Meer informatie