Skisafari’s

Voor de echte avonturiers is een trektocht langs hutten of bergpensions een onvergetelijke ervaring. Wij bieden diverse ski-safaries aan (o.a. de Peer Gynt safari, de Trolloipe met berghotels of de Trolloipe met deels onbemande hutten, de Valhallskisafari en diverse DNT-trektochten van de Noorse Toeristen- en Bergsportvereniging) in de ongerepte berggebieden van Rondane, Jotunheimen en de Hardangervidda. Van de deelnemers wordt verwacht ervaring te hebben met langlaufen en in goede conditie te verkeren.

Een skitocht met windstil, kraakhelder weer en strakblauwe lucht vergt beduidend minder inspanning dan een dag met tegenwind en sneeuwval. Welk weer u ook treft, elke dag is altijd weer een unieke ervaring en het is nergens beter rusten dan bij de knapperende openhaard in een berghut.

 

 1. Trolloipe, met overnachtingen in onbemande hutten en bergpensions
 2. Peer Gynt safari
 3. Trolloipe (grotendeels hotels)
 4. Rondane safari

Nieuw: Trolloipe, met overnachtingen in onbemande hutten en bergpensions

Schitterende, individuele langlauftrektocht door prachtige ongerepte natuur. U overnacht in comfortabele zelfbedienings-hutten en in bergpensions. De tocht op zich is niet moeilijk en gaat door glooiend terrein op een hoogte van 850 tot 1250 meter. De Trol-loipe is een route die vanaf het zuidelijke deel van de Rondane (Venabu) in zuidelijke richting gaat naar Lillehammer. De routes zijn gemarkeerd met bamboestokken. U krijgt van ons bij de startplaats alle noodzakelijke informatie met een ingetekende stafkaart. De eerste dagen kunt u wat inskiën vanuit het beginhotel.
Als u al enige ervaring heeft met langlaufen en u houdt van rust, natuur en wat avontuur, dan is dit misschien wel de tocht waar u al heel lang naar heeft uitgekeken.

De Trol-loipe gaat door glooiend terrein en biedt een rijke afwisseling aan landschap met telkens nieuwe uitzichten op de bergen van Rondane en Goppollen.
Alhoewel de dagetappes nooit erg lang zijn en de tocht zelf zeker niet moeilijk is, wordt er van de deelnemers toch verwacht enige ervaring te hebben met langlaufen en in goede conditie te verkeren. U moet namelijk rekening houden met alle soorten weertypes. Een skitocht met windstil, kraakhelder weer en strakblauwe lucht vergt beduidend minder inspanning dan een dag met tegenwind en sneeuwval. Welk weer u ook treft, elke dag is altijd weer een unieke ervaring en het is nergens beter rusten dan bij de knapperende houtkachel in een berghut.

De hutten onderweg zijn gezellig, comfortabel en voorzien van bedden met dekbedden, een grote houtkachel en een keukenhoek met alle kookgerei. De hutten zijn eigendom van lokale skiverenigingen of DNT. U krijgt van ons een sleutel mee voor de betreffende hutten. Alle hutten hebben een goed gevulde proviandkast, waar u vrij uit kunt nemen (in reissom inbegrepen). U hoeft dus zelf geen eten voor onderweg in uw rugzak mee te nemen, behalve een lunchpakket. De bergpensions aan begin en einde van de tocht zijn goed, eenvoudig en heel sfeervol. Ze hebben een eigen sauna, die gratis te gebruiken is. Uw verblijf is altijd op basis van een 2 pers. kamer, incl. ontbijt, lunchpakket en avondeten.
Tijdens de tocht zelf heeft u een rugzak met persoonlijke bagage en de noodzakelijke uitrusting voor onderweg. Al uw overige bagage kunt u in het starthotel achterlaten. Wij zorgen voor het bagagevervoer naar het eindhotel. Deelnemers aan de tocht krijgen vooraf nog een checklist voor de meest noodzakelijke kleding en uitrusting.

Programma

 • Dag 1. Aankomst in starthotel Venabu hotel.
 • Dag 2. Skiën in omgeving Venabu. Overnachting in Venabu hotel.
 • Dag 3. Skitocht 22 km. Hutovernachting Jammerdal.
 • Dag 4. Skitocht 20 km. Hutovernachting Vetåbu.
 • Dag 5. Skitocht 16 km. Hutovernachting Djupsli.
 • Dag 6. Skitocht 28 km. Overnachting in Lillehammer Fjellstue (uw restbagage wordt tijdig naar het eindhotel gebracht).
 • Dag 7. Skiën in omgeving Nordseter/Sjusjøen. Overnachting in Lillehammer Fjellstue.
 • Dag 8. Terugreis (evt. met nog een paar dagen verlenging)

Prijs: € 795,- p.p.
De prijs is inclusief:

– verblijf in hotels + hutovernachtingen
– alle maaltijden in hotels en in de hutten tijdens de tocht
– kaarten en routebeschrijvingen
– bagagevervoer naar eindhotel

Toeslag: 1 pers. kamer: € 85,-

De tochten zijn mogelijk van 5/2 tot 8/4, in principe zijn alle vertrekdata in deze periode mogelijk, o.b.v. beschikbaarheid hotels.

Desgewenst kunt u het verblijf in het hotel aan het begin of einde van de tocht met enkele dagen verlengen. U betaalt dan alleen de extra hotelnachten bij.

* Skihuur in starthotel is in principe mogelijk, vooraf opgeven en daar betalen. U betaalt wel een toeslag op de gewone huurprijs voor het transport van de ski’s terug naar de startplaats.
* Deze tochten zijn niet bedoeld voor beginnende langlaufers.
* Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan deze tocht helemaal alleen te doen.
* In het starthotel ligt alle tochtinformatie voor u klaar met een sleutel van de hutten, gedetailleerde routebeschrijving per dag en met ingetekende dagroutes op een kopie van een stafkaart.
*Tenminste 1 persoon dient DNT-lid te zijn (DNT hoofd-lid € 70,- / 67+ jaar: € 50,- , wij kunnen ook DNT lidmaatschap voor u regelen).

 

 

Peer Gynt Safari

Een mooie, afwisselende en niet al te moeilijke langlauftocht van 6 dagen door het ‘Rijk van Peer Gynt’. U overnacht in goede hotels met een lange traditie.  Uw bagage wordt elke dag vervoerd, dus onderweg heeft u alleen een rugzak mee voor de dagbagage.

De tocht start in Espedalen en gaat via Fefor, Gålå en Kvitfjell naar de eindbestemming, de wintersportplaats Skeikampen. Het te volgen traject gaat door relatief vlak terrein met af en toe wel een stevige klim. In ieder geval van begin tot eind een prachtige tocht met schitterende uitzichten.

Programma

 • Dag 1. Aankomst in starthotel Dalseter Høyfjellshotel. Diner en overnachting in het hotel.
 • Dag 2. Na het ontbijt start van de tocht. Via een gemakkelijke route over de beroemde Peer Gynt route naar Fefor Høyfjellshotel. (18 km). U kunt ook kiezen voor een langere route over de berg Ruten (1571 m). De inspanning wordt beloond met een adembenemend uitzicht.
 • Dag 3. Een gemakkelijke tocht langs het Gålåmeer, deels met bossen, deels door meer open terrein, naar Gålå. (14 km). Overnachting in Wadahl Hotel.
 • Dag 4. Rustdag in Gålå. Er zijn deze dag veel mooie tochten in de omgeving te maken. U kunt ook een dagje alpineskiën in het Gålå alpine centrum. Overnachting in Wadahl Hotel.
 • Dag 5. Een gemakkelijke, maar wat langere tocht naar Kvitfjell (26 km). Overnachting in Kvitfjell hotel.
 • Dag 6. Een gemakkelijke route, meest door open terrein, naar de wintersportplaats Skeikampen ( 22 km ). Overnachting in Thon hotel Skeikampen.
 • Dag 7. Vertrek na het ontbijt

Het programma begint in principe altijd op zondag en eindigt op zaterdag. U kunt desgewenst al een dag eerder in het starthotel aankomen, zodat u al wat kunt inskiën of een extra dag in het eindhotel verblijven.

Prijs: € 1.205,- p.p.
De prijs is inclusief:

 • vervoer van/naar Oslo/Oslo airport
 • verblijf in hotels op basis van 2 pers. kamer met D/T
 • alle maaltijden, ontbijt-lunchpakket-diner, in de hotels
 • kaarten en routebeschrijvingen
 • bagagetransport tussen de hotels

Toeslag: 1 pers. kamer: € 170,-
extra dag in beginhotel: € 122,-
extra dag in eindhotel: € 122,-
Huur langlaufuitrusting: € 70,- (+ retourneren € 65,- per boeking)

Startdata 2019: zo 3/2 + 17/2 + 10/3 +17/3 + 24/3 + 31/3 + 7/4 + 14/4*
*i.v.m. Pasen geldt op reis van 14/4 een toeslag van 60,- euro p.p.

 

Trolloipe

De trolloipe, een route van ongeveer 180 km, loopt van Høvringen het Rondane Nationaal Park naar Lillehammer. Deze tocht gaat door glooiend terrein, tussen de 800 en 1050 meter en biedt een rijke afwisseling aan landschap. U overnacht in sfeervolle berghotels en één nacht in onbemande DNT-hut (zonder water en elektriciteit). Uw bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel.

Van de deelnemers wordt verwacht ervaring te hebben met langlaufen en in goede conditie te verkeren. Een ski tocht met windstil, kraakhelder weer en strakblauwe lucht vergt beduidend minder inspanning dan een dag met tegenwind en sneeuwval. Welk weer u ook treft, elke dag is altijd weer een unieke ervaring en het is nergens beter rusten dan bij de knapperende openhaard in een berghut.

Algemene informatie

 • Skihuur ter plaatse is mogelijk, vooraf opgeven.
 • Deze tochten zijn niet bedoeld voor beginnende langlaufers.
 • Sommige delen van het traject worden dagelijks gespoord, de meeste echter alleen na hevige sneeuwval of wind.
 • In het starthotel ligt alle tochtinformatie voor u klaar met een gedetailleerde routebeschrijving per dag en met ingetekende dagroutes op een kopie van een stafkaart.
 • Deelnemers aan de tocht krijgen vooraf nog een checklist voor de meest noodzakelijke kleding en uitrusting.
 • Bagage transport tussen de hotels, maximaal 1 tas/koffer p.p.

Programma Høvringen (Rondane) —-> Lillehammer: € 1.380,- 

 • Dag 1: Aankomst in Høvringen. Overnachting in Rondane Haukliseter Fjellhotel.
 • Dag 2: Skiën in omgeving.
 • Dag 3: Høvringen – Kvamsfjellet, een gemakkelijke tocht in indrukwekkend berggebied (29 km). Overnachting in Rondablikk Høyfjellshotel.
 • Dag 4: Kvamsfjellet – Venabygdsfjellet, een mooie tocht langs bergen en meren (33 km). Overnachting in Venabu Fjellhotel.
 • Dag 5: Venabygdsfjellet – Friisvegen, een gemakkelijke tocht in vlak en open gebied (24 km) Overnachting in Friisvegen senter.
 • Dag 6: Friisvegen – Vetåbu, gemakkelijke dagtocht door open bosgebied (17 km). Overnachting in DNT-hut (met zelf-service maaltijden).
 • Dag 7: Vetåbu – Pellestova, gevarieerde route, gedeeltelijk open terrein (36 km). Overnachting in Pellestova hotel Hafjell.
 • Dag 8: Pellestova – Nordseter/Sjusjøen – Lillehammer, gemakkelijke tocht in vlak en open terrein. Gespoorde loipes naar Lillehammer (29 km, via Sjusjøen + 5 km). Overnachting in Lillehammer Skysstasjonen Hotel (diner in Lillehammer op eigen kosten).
 • Dag 9: Vertrek na het ontbijt.

De prijs is inclusief:

 • vervoer van/naar Oslo/Oslo airport
 • verblijf in hotels op basis van 2 pers. kamer met D/T
 • alle maaltijden, ontbijt-lunchpakket-diner, in de hotels
 • kaarten en routebeschrijvingen
 • bagagetransport tussen de hotels

Toeslag: 1 pers. kamer: € 200,-
Huur langlaufuitrusting (incl. retour): € 99,-

Startdata (zonder gids) 2019: za 2/3 + 9/3 + 16/3 + 23/3 + 30/3 + 6/4

Rondane safari

 Programma Hovringen (Rondane) —-> Lillehammer: 1200,- euro p.p.

Høvringen (Rondane) —-> Venabu € 1.200,- p.p.
dag 1: Aankomst in Høvringen.
Overnachting in Rondane Haukliseter Fjellhotel.
2: Skiën in omgeving
3: Høvringen – Kvamsfjellet, gemakkelijke tocht in indrukwekkend berggebied. ( 28 km ). Rondablikk hotel.
4: Skiën in omgeving
5: Kvamsfjellet – Venabygdsfjellet, een mooie tocht langs
bergen en meren. ( 33 km ) Overnachting in Venabu Fjellhotel.
6+7 Skiën in omgeving van Venabygdfjellet, gespoorde loipes.
8: Vertrek na het ontbijt.

Toeslag:  1-persoons kamer in alle hotels: 170,-

Data: za 17/2 + 3/3 + 24/3*

*i.v.m. Pasen geldt op reis van 24/3 een toeslag van 119,- euro p.p.

De prijs is inclusief:

  • vervoer van/naar Oslo/Oslo airport
  • verblijf in hotels op basis van 2 pers. kamer met D/T
  • alle maaltijden, ontbijt-lunchpakket-diner, in de hotels
  • kaarten en routebeschrijvingen
  • bagagetransport tussen de hotels