Høvringen Accommodatie informatie

Op 120 km ten noorden van Lillehammer, aan de rand van de Rondane, op een hoogte van 950 meter, ligt Høvringen, een klein dorpje temidden van een uitgestrekt langlaufgebied met in totaal 150 km loipes. Vanuit Høvringen kan men heerlijk langlaufen over het grote bergplateau of meer beschut aan de rand door de berkenbossen. Voor de liefhebbers zijn het vooral de prachtige tochten langs de ooit door gletsjers afgeronde bergen van de Rondane, die het langlaufen hier tot een bijzondere ervaring maken.

Het plaatsje Høvringen heeft een kleine supermarkt met ernaast een eenvoudige, knusse gelegenheid om iets te drinken.
Ook is er een goede sportwinkel voor het huren of kopen van langlaufmateriaal of sneeuwwandelschoenen.

 

Høvringen Fjellstue

Een gezellig bergpension met een lange traditie en vanouds een goede verzorging. Al meer dan 100 jaar is deze fjellstue eigendom van de familie Olstad. Ook de huidige eigenaars houden de oude traditie van het verzorgen van goede maaltijden en het creëren van een gezellige sfeer met liefde in stand. Dit pension heeft 30 kamers, alle met douche en toilet. In de sfeervolle lounge met open haard kunt u ‘s avonds nog gezellig nagenieten van een heerlijk dagje skiën. Er is bij het hotel ook een gratis sauna. Ons verblijf is op basis van ontbijt, lunchpakket en diner. ’s Middags staat er bij terugkomst na het skiën voor de gasten koffie of thee klaar met een koekje. Wie een goed, eenvoudig en sfeervol hotel zoekt in een mooie afwisselende omgeving zal zich in dit hotel heel snel thuis voelen.

Prijzen 2018 in week 6 t/m 15 (o.b.v. 2 pers.kamer per week):
670,- euro p.p. (inclusief ontbijt, lunch & diner), Pasen: 750,- euro p.p.
1 pers. kamer toeslag: 11- euro per dag

Vervoer Oslo airport – Høvringen:
Bus (alleen op zaterdag): 50,- euro p.p. per enkele reis
Trein + hoteltaxi: 78,- euro p.p. per enkele reis

Rondane Haukliseter Hotel

Helemaal aan de buitenrand van het dorpje Høvringen ligt dit sfeervolle bergpension. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over het hele bergplateau van Høvringen en de omliggende witbesneeuwde bergen. Door zijn lange traditie als gastvrij bergpension, kunt u hier zeker zijn van een goede verzorging en een prettig verblijf. Alle kamers zijn met douche/toilet en er zijn 2 gratis sauna’s voor de gasten. De Noorse bergsport- en skivereniging (DNT) gebruikt dit hotel ook als etappeplaats op haar langlauftrektochten in de Rondane. De eigenaar, zelf een gedreven langlaufer, zal u graag adviseren over de mogelijkheden en de mooiste routes. Al met al een comfortabel en gezellig adres voor de sportieve langlaufer. Het verblijf is er op basis van ontbijt, lunchpakket en diner.

Prijzen 2018 in week 7 t/m 15 (o.b.v. 2 pers.kamer per week):

740,- euro p.p. (inclusief ontbijt, lunchpakket & diner)
1 pers. kamer toeslag: 12,- euro per dag

Vervoer Oslo airport – Høvringen:
Bus (alleen op zaterdag): 50,- euro p.p. per enkele reis
Trein + hoteltaxi: 78,- euro p.p. per enkele reis

 

 

Smuksjøseter Fjellstue

Op 4 km oostelijk van het dorpje Høvringen, op 1130 m hoogte, ligt dit vriendelijke, bijzondere bergpension. Smuksjøseter is gelegen in een arctisch decor, op de grens van het Rondane nationaal park. Rust, een dik pak sneeuw en een imponerend landschap zijn gegarandeerd. Gezien de bijzondere ligging is Smuksjøseter in de winter niet per auto bereikbaar. De gasten komen dus per ski of worden door de eigenaar van het hotel vanuit Høvringen opgehaald met een nostalgisch transportbusje op rupsbanden.

Smuksjøseter is een sfeervol, traditioneel bergpension. U kunt kiezen uit verblijf in de kamers van het pension of in de nieuwe appartementen met uitzicht op het meer. Deze relatief gunstig geprijsde appartementen, in verschillende grootte van 2 – 6 persoons, bieden modern comfort, wat je niet zou verwachten op zo’n afgelegen plek, zelfs WiFi is overal aanwezig.

U kunt hier prachtige tochten maken in de wijde omgeving, zowel in de richting van het langlaufgebied van Høvringen, als ook over de uitgestrekte glooiende hoogvlakte van de Rondane, tussen de imposante omringende bergen. Bij skihuur is het raadzaam dit vooraf te reserveren.

Er zijn in totaal 23 kamers met douche en toilet en twee sauna’s. Het verblijf is op basis van ontbijt, lunchbuffet of lunchpakket en diner. Ondanks de ligging in de bergen is het een gemakkelijk langlaufgebied met vele mogelijkheden. Een speciale plek voor de ware liefhebber en ook ideaal om een paar dagen te doen in combinatie met een ander hotel.

Weekprijs 2019 (o.b.v. 2 pers.kamer per week, inclusief ontbijt, lunch en diner):

december januari februari maart april
za 15 22 29 5 12 19 26 2 9 16 23 2 9 16 23 30 6
zo 16 23 30 6 13 20 27 3 10 17 24 3 10 17 24 31 7
week 51 52 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
x x x x x x x 690 690 690 690 690 690 690 690 690 690

– Toeslag 1 pers. kamer: 14,- euro per dag

 

 

Vervoer Oslo airport – Høvringen:
Bus (alleen op zaterdag) met beltebil (rupsvoertuig) naar Smuksjøseter: 63,- euro p.p. per enkele reis
Trein + hoteltaxi + beltebil: 89,- euro p.p. per enkele reis

 

 

Boek direct een accommodatie in Høvringen    Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Vervoer naar Noorwegen

Bootovertocht Kiel – Oslo en/of Kiel – Göteborg

Begin uw vakantie bijzonder en ontspannen met een overtocht van Color Line of Stena Line. U vertrekt met eigen auto richting Kiel in Noord Duitsland (slechts 5 uur rijden vanuit Utrecht) en vandaar uit vertrekt de ferry van Color Line om 14.00 uur naar Oslo. De ferry van Stena Line vertrekt om 18.45 uur naar Göteborg. U overnacht aan boord in een luxe hut met douche en toilet en komt de volgende ochtend lekker uitgerust aan.

Prijs Kiel – Oslo (Color Line) o.b.v. 4 pers. hut + auto, vanaf: € 174,- p.p. retour
Prijs Kiel – Oslo (Color Line) o.b.v. 2 pers. hut + auto, vanaf: € 274,- p.p. retour

Prijs Kiel – Göteborg (Stena Line) o.b.v. 4 pers. hut + auto vanaf: € 132,- p.p. retour
Prijs Kiel – Göteborg (Stena Line) o.b.v. 2 pers. hut + auto vanaf: € 231,- p.p. retour

Amsterdam – Høvringen vliegarrangement

Vlucht met KLM of SAS vanaf Amsterdam Schiphol naar Oslo airport Gardermoen (+/- 2 uur). Aansluitend prachtige treinreis vanaf Oslo airport naar Otta (+/- 3,5 uur). Daar staat de hoteltaxi u op te wachten en brengt u naar Høvringen. Op zaterdag kunt u ook kiezen voor een directe bus vanaf het vliegveld naar Høvringen (en vice versa). Meer informatie over of keuze m.b.t vertrek -en aankomsttijden bij offerte-aanvraag/boeking.