Hemsedal

Hemsedal is een van de meest populaire en op een na grootste skibestemmingen in Noorwegen. Voor elk niveau skier is er voldoende uitdaging te vinden. Ook off-piste zijn er genoeg mogelijkheden.

Gelegen in een imposant berggebied, wordt Hemsedal ook wel de Scandinavische Alpen genoemd, met gegarandeerd veel sneeuw tijdens het lange winterseizoen (van november tot mei). In Hemsedal zijn tal van mooie, luxe appartementen en huisjes gelegen. Deze liggen deels onder aan de helling op loopafstand van de liften, deels langs en bovenaan de pistes (ski-in/ski-out).

Hemsedal en kinderen

Een ideale bestemming voor een gezin met kinderen. Hemsedal heeft in Noorwegen het grootste skigebied voor kinderen, met 9 liften en 7 kinderpistes en o.a. zelfs een slalom- en buckelpiste en een piste met allerlei dierfiguren. Spelenderwijs leren uw kinderen skiën bij de skischool van het resort.

Daarnaast heeft Hemsedal voor de allerkleinsten een kinderdagverblijf en is er dagopvang (baby oppas voor kinderen vanaf 6 maanden oud) van 9.00 tot 15.30 uur (graag vantevoren reserveren). Zo kunnen ouders ook samen even lekker onbezorgd een ski-tochtje maken.

Direct reserveren    Accommodatie informatie

 

 

Facts Hemsedal

Hoogte: 625-1450 m
Pistes: 46 km, 49 pistes, waarvan 9 verlicht.
Groen: 22 Blauw: 12 Rood: 10 Zwart: 5
Liften: 6 stoeltjes, 14 sleep
Loipes: 120 km, waarvan 12 km verlicht
Funparks: 5
Voorzieningen: winkels, supermarkten, eetgelegenheden, bars/pubs, après-ski
Activiteiten: o.a. bowling, huskysafaries, paardensledetochten, ijsklimmen
Bereikbaarheid: 3,5 uur vanaf Oslo

Pistekaart Hemsedal

Loipekaart Hemsedal

 

Wilt u weten wanneer de loipes voor het laatst zijn gespoord? Volg de machine op de volgende website: www.skisporet.no/buskerud/hemsedal

Meer informatie

Skipas (5 dagen) Skiles (4 dagen x 90 min) Skihuur (5 dagen) Snowboardhuur (5 dagen) Langlauf huur (5 dagen)
Volw: ± € 188 ± € 110 ± € 83 (v.a.) ± € 94 ± € 48
Kind: ± € 149 ± € 110 ± € 60 (v.a.) ± € 60  ± € 37
0 t/m 6 jaar: Gratis (helm verplicht) ± € 110 ± € 38 ± € 38  ± € 37